WMN KNYHA
WMN KNYHA

Malacka, batyu, boldogság – Egy családi gasztrovállalkozás születése

WMN KNYHA – 2025.04.27. – FB

Az orosz Lopatto Maria a nagyszülei elbeszélései miatt szeretett bele annyira a magyar kultúrába, hogy beiratkozott magyarszakra a Moszkvai Egyetemen, majd Budapestre költözött. A kínai Ji Yicheng pedig csaknem húsz éve a szüleit követve jött Magyarországra. Kettejük találkozása nemcsak az ő életüket formálta át, de új célt adjon Yicheng szüleinek és pompás töltött batyukat a főváros éhes szájainak. A Zhu&Co története.

Yotam Ottolenghi séf: „Az étel egy olyan nyelv, amit mindenki megért”

WMN KNYHA – 2025.04.20. – SE

A sztárséf nemcsak a Közel-Kelet ízeit hozta el a tányérokra, hanem egy olyan gondolkodásmódot is, amelyben a főzés a szeretet, a közösség és az elfogadás nyelve.

A tökéletes feleség – Gasztronovella hibátlan pásztor pite recepttel

WMN KNYHA – 2025.04.08. – FB

Mindannyiunknak van egy Klárija. Az a mindig frissen vasalt, örökké mosolygó, sminkben reggeliző, tökéletes uzsonnásdobozt csomagoló anya, akire egyszerre csodálattal és enyhe gyomorgörccsel nézünk. De mi van a tökéletesség mögött? És hogyan jön ide egy csodás, ünnepi pásztorpite recept? Fiala Borcsa gasztronovellájából kiderül – és lehet, hogy utána te is kevésbé utálod majd magad. Vagy Klárit. Vagy mindkettőt.

Iráni cukrászda: egy falat kardamomos, rózsavizes napsütés – pisztáciával

WMN KNYHA – 2025.03.30. – FB

Budapesten van egy igazán autentikus iráni cukrászda, melyet egymagában visz Raheban Freedon, aki Iránból költözött Budapestre, hogy sáfrányos, pisztáciás nyalánkságaival elvarázsolja a környékbelieket. Nagyon szeret nálunk élni, a magyarokat barátságosnak és társaságkedvelőnek tartja, a fővárosiak pedig előszeretettel ugranak be hozzá, hogy egy mézes, kardamomos, rózsavizes, pisztáciás csodával csempésszenek egy kis fényt a napjukba.

Isztambult most odavarázsolhatod az étkezőasztalodra – simit, a török bagel, recepttel

WMN KNYHA – 2025.02.18. – FB

A simit, a török bagel, amelyet 1525 óta készítenek Isztambulban, most a te reggelizőasztalodra is odakerülhet koronaként. Eheted vajjal, sajttal, mézzel, saláta mellé vagy szendvicsalapként.

Minyonból kugler, kuglerből zserbó: több bennük a közös, mint gondolnád!

WMN KNYHA – 2025.02.06. – MLM

A zserbóról szerintem mindenkinek van emléke: anyáink, nagyanyáink kedvenc süteménye volt ez a több lapból készült, diós, lekváros, csokis süti, amit, ha máskor nem, hát karácsonykor kötelező volt elkészíteni. A kugler kifejezést esélyes, hogy magyarórán hallottuk először. De mi köze a kuglernek a zserbóhoz – pontosabban Kuglernek Gerbeaud-hoz?

A 110 éves kovásztól a tormás körteszörpig: a Taste Balaton idén is pazarnak ígérkezik

WMN KNYHA – 2025.02.02. – CSA

Napsütés, nyugalom, kulturális programok, aktív pihenés és színtiszta hedonizmus a Balaton körül: Csepelyi Adrienn ízelítője a márciusi Taste Balaton fesztiválból.

Az étkezés összeköt és felszabadít – Ma van az olasz konyha napja

WMN KNYHA – 2025.01.17. – SzHA

Mire érdemes odafigyelni, ha olasz menüt készítünk? Honnan erednek a világ leghíresebb olasz ételei? Hogyan látja egy Magyarországon élő olasz a szülőhazája konyháját, és a magyarok által készített olasz ételeket?

< 1 2 3 4 5 6 7 >