Kaktuszlecsó: így készül a magyar–mexikói fúziós konyha remeke
Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!
Legendák szólnak róla, és még az íze is remek: minden, amit Mexikó sokoldalú növényéről, a fügekaktuszról tudni érdemes – recepttel!
Főzelékes Feri mára elmondhatja: a küldetést, amit maga elé állított, teljesítette, hiszen gyakran kap olyan üzeneteket (még távoli falvakból és borsodi menzákról is), hogy valaki épp miatta, az ő receptjein keresztül szerette meg a főzeléket, a magyar konyha mostohagyerekét. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy valami új kihívás után nézzen, amiről most nekünk is mesélt.
Krajnyik Cintia mondja el, miből áll a saját endometriózis-diétája, és egy hiánypótló könyvet is ajánl.
Szabadfi Szabolcs kovászos pizzájától száz évig fogsz élni!
Dián Dóri életében először kipróbálta a fine diningot, ami ugyan jó élmény volt számára, de nem kapott rá az ízére. Elmeséli, miért:
Szomorúságot egy falásra eltüntető gomba, meditatív főzés, és az univerzummal való egyesülés a táplálkozás által – Jeong Kwan szerzetesnő, Korea kulináris gyöngyszemének exkluzív kóstolójára ment el Fiala Borcsa, hogy mindent elmeséljen neked a buddhista templomi konyha művészetéről.
Főzd, aztán kóstold meg, megköszönni ráérsz később is!
Ma ünnepli 80. születésnapját Lajos Mari, aki generációknak „fogta a kezét” a konyhában szakácskönyvein keresztül. Fogadjátok szeretettel ezt az ízes-illatos beszélgetést hazánk legendás gasztronómiai szerzőjével: